22 Şubat 2008 Cuma

KÜTAHYA KÖFTESİ

Malzemeler :
• 2 Çorba Kaşığı Tarhana
• 2 Çorba Kaşığı Kıyma
• 1 Çay Bardağı Bulgur
• 1 Çay Kaşığı Karabiber
• Yeterli Miktarda Tuz
• 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber
• 1 Çay Kaşığı Nane
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Kase Yoğurt


Hazırlanışı :
Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın. Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin. Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin. Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin.Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin. Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın. Tencereye 3 su bardağı su koyun. Su kaynayınca köfteleri içine atın. Üzerine 1 kase yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın. Karıştırıp köftelerin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails