12 Nisan 2008 Cumartesi

PORTAKALLA İLGİLİ
PRATİK BİLGİLER

* Evinizde balık kızarttıysanız eve yayılan balık kokusunu gidermek için ocağın üstüne portakal kabuğunu koyup yakınız. Hem balık kokusunu azaltacak hem de evinize güzel bir koku yayacaktır.
* Meyve lekelerini yünlü ya da ipekli kumaşlarda bir pamuğa sirke damlatıp, lekeye tampon yaparsak leke daha kolay çıkacaktır. Ancak kumaşın altına sirkeyi emmesi için başka bir bez koymayı unutmayın.
* Ellerdeki meyve lekelerini çıkarmak içinde biraz sirke yeterlidir.
* Selülitli bölgeler için portakal yağı susam yağı ile karıştırılıp gerekli bölgeye masaj yapılarak uygulanmalıdır. Haftada 2-3 defa uygulanırsa zamanla faydası hissedilecektir.
* Günlük hayatta kullanılan portakal rengi sıcaklık, memnuniyet hissi uyandırmaktadır. Aynı zamanda bu renk verimlilik ve sıhhat ile ilişkilendirilir.
* Zeytinyağlı yemeklere portakal suyu eklerseniz lezzeti artacaktır.
* Portakal duyarlı ciltlere iyi gelmektedir.
* Portakal aynı zamanda makyaj temizlemek içinde kullanılmaktadır. Portakal suyu parmak ucuyla yüze sürülür, ardından gül suyuna batırılmış bir pamukla yüz silinir.
* Zarı alınmış iki dilim portakal yüze sürülür ve kurumaya bırakılıp yine gül suyu ile temizlenir. Böylece doğal bir maske ile cilt portakalın içeriğindeki A, B ve C vitamini cilde nüfuz eder.
* Yemeklerden sonra midedeki yanma hissini gidermek için 1 tutam portakal yaprağı, 1 tutam adaçayı, 1 tutam melisa 1 fincan kaynar suda 5 dakika demlemeye bırakılıp süzülür. Balla tatlandırarak içebilirsiniz.
* Rahat bir uyku için 20 gr portakal çiçeği, 15 gr şerbetçi otu, 15gr akdiken, 15 gr melisa, 10 gr lavanta ve 20 gr nane yaprağı 2 bardak suda 3 dakika kaynatılır. Süzüldükten sonra balla tatlandırarak günde bir bardak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails