18 Eylül 2008 Perşembe

PEYNİR YAPIMI

1 lt. Süt
2 Çorba kaşığı sirke ya da limon ( bir çay bardağına alın )
1 çay kaşığı tuz
çorba tenceresi

Yapılışı :

Önce sütümüzü bir tencereye boşaltıp, kaynaması için ocağımıza alıyoruz.

Sütümüz kaynamaya başlamak üzereyken ocağımızı kapatıyoruz ve hemen sirkemizi döküp ve karıştırıyoruz. Sirkemizi döker dökmez göreceksiniz ki yavaş yavaş sütümüz pelteleşmeye başlayacak.

1 dakika kadar sütü karıştırdıktan sonra 15 dakika kadar beklemeye alıyoruz

Bu sürenin sonunda tekrar ocağımıza alıp, kısık ateşte 20 dakika kaynatalım

20 dakika sonra ocağımızın altını kapatıyor ve tenceremizi soğuması için bir kenarda beklemeye alalım

Soğumuş olan sulu peynirimize tuzunu ilave edip karıştırdıktan sonra bir mutfak tülbentine alıyoruz ve iyice sıkarak suyunu süzüyoruz..

Süzülen peynirimizi güzelce tülbentin içerisinde top şeklinde elimiz ile sıkıştırıyor ve bir yandan da iyice süzülmesini temin ediyoruz.. Yumuşak hareketler ile sabırla tülbentteki peyniri süzdükten sonra, tülbentimizi açıyor ve bir kâseyi peynirimizin üzerine kapatıp kâseyi ters çeviriyoruz.. Böylece peynirimiz dağılmadan kasemize geciriyoruz :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails