24 Ağustos 2009 Pazartesi

YUFKALI KÖFTE

200 gram tavuk,
2 adet soğan
150 gram dana eti
100 gram kuzu eti
100 gram mantar
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
100 gr. file fıstık
4 dilim beyaz ekmek
Yarım demet maydanoz



200 gram tavuk, 2 adet soğan 150 gram dana eti 100 gram kuzu eti 100 gram mantar 1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz 100 gr. file fıstık 4 dilim beyaz ekmek Yarım demet maydanozu ekleyip karıştıralım. Yufka hariç bütün malzemeyi birlikte karıştırın. Kıyma makinasında bir kez çektikten sonra özdeşleşene kadar iyice yoğurun.Yufkaları düz bir zeminde üst üste yayın. Hazırladığınız malzemeyi yufkanın içine koyup sararak rulo haline getirin ve yufkaya sarın.

Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ruloları 2-3 cm. genişliğinde kesip şişlere dizin. Kömür ateşinde ızgara yapın.

Pişen köfteleri,patates püresi ve pilavla servise hazırlayabilirsiniz... :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails