1 Eylül 2009 Salı

MEYVELİ PİLAVLAR

Elmalı Tavuklu Pilav

3 yemek kaşığı tereyağ

2 adet tavuk göğsü

3 su bardağı pirinç

4 buçuk su bardagi tavuk suyu

1 adet elma

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı zencefil

1 tatlı kaşığı köri

1 adet kuru soğan

Tuz - karabiber

Pirinçi ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar soğuk su ile yıkayınız. Tavuk göğüslerini şerit şerit doğrayınız. Kuru soğanı piyazlık doğrayıp, sarımsakları kıyınız. Elmaları ayıkladıktan sonra küp küp doğrayıp, elmaların kararmamaları için limonlu su da bekletiniz. Yayvan bir tencerede tereyağı kızdırıp, içine köriyi ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra doğranmış tavukları ekleyip, tavuk etlerine renk verdiriniz. Tavuk etleri renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı, kıyılmış sarımsakları, yıkanmış pirinçleri, doğranmış elmaları, zencefili, tuz - karabiberi ilave edip, kavurunuz.En son olarak tavuk suyunu ekleyip, karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşin altını kısın.Pirinçler göz göz olana kadar pişirip, demlendirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.
http://www.istanbul.net.tr/istanbul_yemek_detay.asp?id=1056






ELMALI PİLAV

Malzemeler:
Ø 4 bardak pirinç
Ø 100 gram tereyağı
Ø Tuz
Ø 4 adet elma

Hazırlanışı
* Pirinci ayıklayın.
* Yıkayıp ılık tuzlu suda ıslatın.
* 1 saat sonra yağda kavurun.
* 3,5 bardak kaynar su koyun.
* 20 dakika hafif ateşte pişirin ve 20 dakika ağzını
açmadan dinlendirin.
* Dinlenmiş pilavı bir kere karıştırın ve tepsiye düzgün
şekilde döşeyin.
* Elmaları soyup küçük doğrayın ve pilava katıp karıştırın.
* Ağzını kapatın.
* 20 dakika dinlendirin ve servis yapın.
http://www.ispartatarim.gov.tr/pagesdata/file/menu_ve_diger_sayfalar/sube_mudurlukleri/cey_subesi/ev_ekonomisi/elma_sadece_meyve_degildir/elmali_pilav.pdf








Kalın

AYVALI PİLAV


· 400 gr. kuşbaşı doğranmış dana eti
· 1 adet ayva
· 3 adet küçük boy havuç
· 1 adet kuru soğan
· 2 su bardağı pirinç
· 2 su bardağı kaynar su
· Yarım çay bardağı sıvı yağ
· Tuz ve kimyon (ben kimyon kullanmadım)

Pirinçleri yarım saat önceden sıcak suyla ıslatın.
Etleri düdüklü tencerede pişirip suyunu çekene kadar kavurun.
Diğer yanda yemeklik doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurup halka şeklinde doğradığınız havuçlarıda ekleyip bir müddet daha kavurun.
Etleri ve dilim doğranmış ayvalarıda ekleyip kaynar suyu ilave edin.Bu şekilde ayvalar biraz yumuşayana kadar 5 dk. kadar kaynatın.
Bir kaç dilim ayvayı üstüne yerleştirmek için tencereden alın.
Suyunu süzüp yıkadığınız pirinci ve tuzu tencereye ekleyip kapağını kapatarak 20 dk. kadar kısık ateşte pişirin.
Pişen pilavı 10 dk. kadar dinlendirip servis tabağına ters çevirin.Bu işlemi rahat yapabilmeniz için benim gibi çelik tencere kullanmak yerine yapışmaz yüzeyli bir tencere kullanmanızı tavsiye ederim.

http://mbemine.blogcu.com/ayvali-pilav_199159.html




ERİKLİ PİLAV


Pilav için:

2 su bardağı pirinç

Badem (kabukları soyulmuş)

½ çay bardağı Antep fıstığı

½ çay bardağı dolmalık fıstık

½ çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tutam tarçın

1 tutam yeni bahar

Tuz

3 su bardağı su

Erik için:

½ kg kuru siyah erik

1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)

½ çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Hamur için

1 yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Un

Tuz

HAZIRLANIŞI

Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım. Ocaktan alalım. Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım. Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim. Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım. Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım. Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım. Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım. Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim. Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım. Üzerini yağlayıp fırında kızartalım. Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım.

http://lezzetler.com/erikli-pilav-duduklu-vt1749.html?sid=fff3e03a2ed4f6a1509db66d0b30220d










KURUTULMUŞ MEYVELİ PİLAV


2 Su bardağı pirinç
2 Yemek Kaşığı tereyağ
5 Adet kuru kayısı
1 Çorba kaşığı kuru üzüm
3 Adet hurma
3 Adet kuru erik
3 Adet yeşil soğan
1 Su bardağı tavuk suyu
1.5 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanması :
Kayısı, hurma, Erik ve yeşil soğanı küçük küçük doğrayalım. Terayağını pilav tenceremizin içinde eritelim. Kuru üzüm, diğer küçük küçük doğradığımız meyveleri ve soğanı yağda kavuralım. Yıkanmış pirinçleride ekleyip iyice kavuralım ve üzerine tavuk suyunu ve suyu ekleyelim. Tuz ve karabiberide koyup suyunu çekene dek pişirelim.

http://www.ferahinmutfagi.com/post/Kurutulmus-Meyveli-Pilav-Yaman-etkinlik-Kurutulmus-Meyveler.aspx


ÜZÜMLÜ PİLAV


400 gr Pirinç

100 gr margarin

50 gr Badem

50 gr Kuru üzüm(Sultani)

1 tatlı kaşığı Tuz

2 bardak Et suyu

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin. Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın. Pirinci 2 saat ıslatın. Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın.Bademi küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte birkaç dakika kaynatın. Kabı ateşten alıp, suyu süzün. Bademlerin üzerinden soğuk su geçirin. Kabuklarını soyup, atın. Badem içlerini bir kenarda saklayın.Kuru üzümü ayıklayın. Küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su koyup, bekletin.Küçük bir sahanda yağın beşte birini, orta ateşte eritin. Yağ kızınca ayıklanmış badem içlerini koyup, bir kaşıkla sık sık karıştırarak, birkaç dakika, bademler sararıncaya kadar pişirin. Kabı ateşten alın.Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, bademleri pişirdiğiniz sahandaki yağı da süzdürerek ilave edin. Kızgın yağa pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun. Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve sıcak et smıınu ilave edin. 2-3 dakika kavnamaya bırakın. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Ateşi iyice kısın. Pirinci 10 dakika pişirin.Bu arada kuru üzümü süzün. Pirinç 10 dakika pişince tencerenin kapağını açın. Süzülmüş üzüm ve kavrulmuş bademleri ilave edin. Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını tekrar sıkı sıkı örtün.Yine kısık ateşte, pirinci 8-10 dakika daha, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağı kapatın. Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün. Kapağı tekrar kapatın. Bademli ve üzümlü pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin.

http://www.nepisirsem.com/resimliyemektarifi.aspx?yemekid=71

VİŞNELİ PİLAV

2 Su bardağı pirinç

1 Adet soğan

500 gr vişne

250 gr kuşbaşı et1

50 gr tereyağı

2 Su bardağı su

2.5 Çorba kaşığı tozşeker

1 Tatlı kaşığı tuz

1 Tatlı kaşığı sıvıyağ

1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı

2 Su bardağı pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat bekletin.1 Adet soğanı rendeleyin.1 Çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.İçine soğanları atın ve pembeleşene dek kavurun.Daha sonra 250 gr kuşbaşı eti ekleyin.Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edip pişirin.2 Su bardağı suyu tencereye ilave edin.1 Tatlı kaşığı tuz, yarım çorba kaşığı tozşeker ve geri kalan tereyağını tavaya alıp, eritin.Yağ eriyince 2 su bardağı su ilave edin.Pirinçleri iyice yıkayın.Su kaynayınca tencereye ilave edin.Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin.Pilavı demlendirdikten sonra kek kalıbına boşaltın.Ortasına etleri yerleştirin.Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın.2 Çorba kaşığı tozşekerle ateşte karıştırın.Pilavın üzerine ateşte çevirdiğiniz vişneleri koyun.1 Çorba kaşığı dolmalık fıstığı, 1 tatlı kaşığı sıvıyağda kavurun.Fıstıkları da pilava ilave edip, servis yapın.

http://www.tarifleriyemek.com/visneli-pilav.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails