6 Şubat 2010 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Malzemeler

2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
2 su bardağı su
125 gram tereyağ
1 yemek kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı
Yağı eritip irmiği rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurun.
Suyu ve sütü kaynatın.
Kaynar su ve sütü kavrulup esmerleşen irmiğe ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin.
Suyunu çekince şekeri ilave edip karıştırın.
10 dakika demlenmeye bırakın.
Bu arada fıstıkları kavurup helvaya ilave edin.

Notlar
Süt yerine tamamını suyla da veya portakal suyu da yapabilirsiniz. Bir portakalın kabugunuda rendeleyip aromasınını versin diye katıyorum :)
Fıstıkları irmikle beraber de kavurabilirsiniz. Bu şekilde yaparsanız irmiğin kavrulduğunu anlamak da kolaylaşır. Ne zaman fıstıklar renk değiştirirse irmik de kavrulmuş demektir.

GRİZ HALVA

Materijali

2 šalice griza
1,5 čaše šećera
1,5 čaše mlijeka
2 šalice vode
125 grama maslaca
1 žlica pinjole

Priprema

Rastopiti maslac dok ne krupice boja uzvratili vatru davio do kavurun.
Prokuhati vodu i mlijeko.
Vrelu vodu i mlijeko, dodajte pečenu griza i postane smeđa.
Skinite poklopac tavi, a zatim pričekajte za vodu.
Bilo dodatak vode Izmiješati šećer rezervacije.
Držite dem trčanje na 10 minuta.
U međuvremenu, pečena kikiriki i dodati halwa.

Bilješke
Punomasno mlijeko umjesto vode ili soka od naranče također može učiniti. Dati naranče kabugunuda rendeleyip aromasınını ja bi dodati:)
Također možete pečena kikiriki s griz. Na taj način, ako bi na žaru krupice postaje jednostavna za razumjeti. Kada su kikiriki pečenu krupice promjena boje znači.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails