24 Mayıs 2010 Pazartesi

ÇÖLYAK HASTALIĞI VE KEÇİBOYNUZU UNU



''Buğday, arpa, çavdar ile yulafta bulunan ve 'gluten' olarak adlandırılan proteine karşı duyarlı olan ÇÖLYAK hastaları, ömürleri boyunca, ekmek, makarna, pasta, börek ve bisküviden uzak kalmak zorundalar. Bu nedenle harnup unundan yapılmış unlu mamulleri rahatlıkla tüketebiliyorlar''


Keçiboynuzu unu gluten içermemesi nedeni ile “ÇÖLYAK” hastaları tarafından rahatlıkla kullanılabilmektedir. Çölyak hastalığı bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir sindirim hastalığıdır. Günümüzde çölyak hastalığının ilacı bulunmamaktadır ve hastaların uygulaması gereken tek tedavi yöntemi ise uzman hekim tarafından önerilen gluten içermeyen besinlerle ömür boyu diyet uygulamaktır.
Keçiboynuzu Unu (103 gram) Analiz Değerleri
Toplam Kalori 229 (959 kJ)
Toplam Yağ 1 g
Toplam Protein 5 g
Toplam Karbonhidrat 92 g
(Toplam Şeker 51 g)
Kolesterol 0 mg
Kafein 0 mg

2 yorum:

Related Posts with Thumbnails