15 Haziran 2010 Salı

PROFİTEROL :)

Kızımın 
PROFİTEROLU


Kızım  Profiterolü enfes yapıyorrr.. ..Onun yaptığı profiterolü görüntüleyip sizlerle paylaşmak istedim... Bence sizde deneyin.... Parmaklarınızı yiyeceginize eminimmmm  :))))))))))))))))))))

VE FİNALLLLL



Hamurun tarifi

1 bardak süt
150 gr margarin
1,5 un
6 yumurta
1 kaşık şeker
bir cimdik :) tuz

1 bardak sütün içine margarin, şeker ve tuz konularak ocakta eritilir. eriyen margarinin içine un ilave edilerek hızlı bir şekilde 10-15 dk karıştırılır.  (unun kokusu gidene kadar). Ocaktan alınan karışımın içine yumurtalar hızlıca ilave olunur. Pürüssüz hamur elde edilene kadar karıştırılır.
Tepsiye bir kaşık yardımıyla dizilen hamur taneleri :) 170 derceli öncedennnn ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir..Fırın içinde soğumasını beklerken diğer tarafta içi hazırlanır.



İç malzemesi
dr oetker puding
dr oetker krem şanti

Puding soğuduktan sonra içine krem şanti ilave edilerek karıştırılır. Hamur toplarının içi açılarak kremamız ilave edilir ve tabağımıza yerleştirilir.  :))))) (resimde görüldüğü gibi)

Üst malzemesi
dr oetker çikolatalı puding
dr eotker çikolatalı sos bir biriyle karıştırılarak en fes bir sos elde edildikten sonra içi doldurulmuş topların üzerine dökülür ve soğuduktan sonra AFİYETLE yenir....

Kızımın ellerine sağlık..  :))))))))))




 not : aynı hamuru kullanarak tuzlu iç sosuda hazırlayabilirsiniz.. (süzme yoğurt, labne peynirle, maydanoz vs) Hayal gücünüzü öne çıkartarak tuzlu soslar hazırlayıp servis yapabilirsiniz.. Meze tabağı olarak bir düşünün... :D

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails