1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
1 dilim balkabağı (küp küp doğranmış)
2 adet tavuk göysü
yağ
tuz
karabiber
soya sosu
Soğanı biberleri julyen doğrayalım
Balkabaklarını ayrı bir tavada kavuralım. Kavrulmuş balkabağına biraz su ilave edip pişmesini sağlayalım.
Tavuk göğüs etini julyen doğrayalım.
Bir kaba tavuğu, soya sosunu(arzu ettiğiniz miktarda) ve nişastayı ekleyip karıştıralım.
Tavayı ateşe koyup yağı ekleyin.
Soğanları tavaya koyup biraz çevirdikten sonra biberleri de ilave edip biraz kavulmasını sağlayalım.
Tavamıza tavukları koyup karıştıra karıştıra pişirelim.
Son olarak Balkabaklarımızı ilave edip bir kaç dk çevirdikten sonra servise hazırlayalım.
( arzu ederseniz mısırda ilave edebilirsiniz)
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder