10 Kasım 2010 Çarşamba

Dry Bean Pie - KURU FASULYE PASTASI



 malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kase ceviz 

  • Sosu için:
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişatası 
  •  VEYA 
  • Dr. Oetker vanilyalı puding ve kakaolu puding


4 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın.
 Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekelyip mikserle çırpın. 
Üzerine haşlanmış kuru fasulye püresi 3 çorba kaşığı pirinç unu, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ve cevizi ekleyerek karıştırın.
Yuvarlak bir çember kalıba karışımı boşaltın.
 Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin. 
Sosu için tavaya 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao, 3 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyerek benmari usulü bir sos elde edin.
( Dr. Oetker vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayabilirisniz )
Pastanızı fırından çıkartıktan sonra üzerine vanilyalı ve çikolatalı sostan döküp süsleyerek servis edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails