malzemeler
- 2 su bardağı haşlanmış kuru fasülye
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 3 çorba kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 kase ceviz
- Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı kakao
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı mısır nişatası
- VEYA
- Dr. Oetker vanilyalı puding ve kakaolu puding
4 adet yumurtayı karıştırma kabına kırın.
Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekelyip mikserle çırpın.
Üzerine haşlanmış kuru fasulye püresi 3 çorba kaşığı pirinç unu, 1 paket vanilya ve kabartma tozu ve cevizi ekleyerek karıştırın.
Yuvarlak bir çember kalıba karışımı boşaltın.
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.
Sosu için tavaya 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı kakao, 3 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ekleyerek benmari usulü bir sos elde edin.
( Dr. Oetker vanilyalı pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayabilirisniz )
Pastanızı fırından çıkartıktan sonra üzerine vanilyalı ve çikolatalı sostan döküp süsleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder