29 Ocak 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PORTAKAL SOSLU YERELMASI



500 gr yer elması
2 adet portakal suyu
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı zeytin yağı
1 adet havuç
1 çay kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
*Yerelmalarını yıkayıp soyalım ve doğrayalım.
*Rengini kaybetmemesi için su içine kayalım.
*Havuçlarımızı da soyup doğrayalım. Yer elmasının yanına koyalım
*Soğanımızı ufak olarak iyice doğrayalım.
*Tenceremize yağımızı ve soğanımızı koyalım.
*Üzerine yerelmalarımızı ve havucumuzu ilave edelim.
*Portakal suyumuzu, şekeri, tuzumuzuda koyup 15 dakika pişirir ve
servise hazırlarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails