1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı pirinç
3 bardak su
4 tane kuru soğan
sıvı yağ
tuz
kırmızı toz biber
isteğe bağlı acı biber,
kimyon,
Limon
Kırmızı mercimekle, pirinci ve suyu karıştırıp pilav gibi pişirelim.
Mercimek pişerken başka bir tarafta soğanlarımızı julyen doğrayalım.
Tavaya sıvı yağımızı koyup soğanları karamelize olana kadar pişirelim. (baharatları ilave edelim)
Karamelize soğanların yarısını mercimeğe koyup istendiğiniz kadar limon suyunu ilave edip iyice karıştıralım.
Harcımızı servis tabağına alıp kalan soğanları üzerine yayıp buzdolabında bekletelim.
Soğumuş olan mercimek dondurmamızı servis edebiliriz. Beğeneceğinizi umuyorum.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder