Başka bir patchwork (kırkyama) örgü tekniği köşeli karelerdir (domino  I örgü olarak da bilinir). Her bir kare ayrı olarak çalışılır ve bir sonraki kare için ilmekler, ilk karenin herhangi bir kenarından toplanır. Çok az dikiş gerektirir veya hiç dikiş gerektirmez. Karelerin şekli ortaya doğru eksilterek böylece köşeli karelerin adı elde edilir. Köşeli karelerde, sadece bir karenin ilmekleri sürekli şişler üzerinde bulunur.
Bu teknik, en iyi çalışılarak öğrenilir ve bu örnek, dört basit haraşo örgü karesinden oluşmaktadır.


Basit köşeli kare
Örerek ilmek atma metodunu kullanarak, şişe gevşekçe 19 ilmek atın.
Sıra I ve her müteakip örgünün ters yüzü sırası  Son ilmeğe kadar düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın.
Sıra 2 (Örgünün ön yüzü) 8 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 7 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 17 ilmek.
Sıra 4 7 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 6 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 15 ilmek.
Sıra 6 6 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 5 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 13 ilmek.
Sıra 8 5 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 4 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın, I I ilmek.
Sıra 10 4 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 3 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 9 ilmek
Sıra 12 3 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, 2 düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 7 ilmek.
Sıra 14 2 düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, I düz örün, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 5 ilmek
Sıra 16 I düz örün, I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, iplik işin önünde olacak şekilde ters yüzden I ilmek boş alın. 3 ilmek
Sıra 18 I ilmek boş alın- iki ilmeği birlikte düz örün-boş alınan ilmeği örülmüşün içinden geçirin, ipliği kesin ve düğümlemek için son ilmeğin içinden geçirin. Bir kare tamamlanmıştır Her sıranın son ilmeğini boş alarak, karenin her iki kenarı boyunca bir kenar ilmekleri sırası oluşturulur Bun!ar*bir sonraki kare için ilmek toplamayı kolaylaştırır.
İkinci kare
Bir sonraki kareyi çalışmak için, sağ eldeki şiş ile ve işin ön yüzü size bakacak şekilde, ilk karenin kenarı boyunca, kenar ilmeklerinin her iki ilmeğinin içinden 9 ilmek toplayın ve düz örün, köşede I ilmek toplayın sonra şişe 9 ilmek alın (örerek ilmek atma metodunu kullanarak). 19 ilmek. Basit köşeli karede olduğu gibi tamamlayın.
Üçüncü kare
Şişe 9 ilmek alın, sonra ilk karenin kenarı boyunca, kenar ilmeklerinin her iki ilmeğinin içinden 10 ilmek toplayın ve düz örün ( I köşe ilmeği ve 9 başka ilmek ). Basit köşeli karede olduğu gibi tamamlayın.
Dördüncü kare
Sağ elinizdeki şiş ile, üçüncü karenin kenarı boyunca 9 ilmek toplayın ve düz örün, köşede I ilmek alın ve düz örün, sonra ikinci karenin kenarı boyunca 9 ilmek toplayın ve düz örün. 19 ilmek Basit köşeli karede olduğu gibi tamamlayın.
sonuç:
KÖŞELİ KARELER
Haraşo örgü ile örülmüş bu örnek, köşeli kareleri çalışmak ve birleştirmek için gereken tüm teknikleri gösterir: Basit kare, tek sayıda olduğu müddetçe, istenen ilmek sayısında olabilir Örgünün ters yüzündeki sıraları, ters örgü sıraları olarak çalışıp kareleri düz örgü ilmeği ile çalışın. Pirinç Örgü, tek sayıda ilmekler üzerinde iyi çalışılır; sadece tüm sıralarda I düz, I ters örgüyü tekrarlayın. Hangi ilmeği kullanırsanız kullanın, her zaman kenar ilmeklerini aynı şekilde çalışmaya devam edin; iplik işin önünde olacak şekilde son ilmeği ters yüzden boş alın ve boş alınmış ilmeği dönüş sırasında düz örün.