28 Mart 2014 Cuma

Mercimek köftesi..





2 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
1 adet kuru soğan
Zeytin yağ
Maydanoz
Taze soğan (isteğe bağlı)
Kırmızı biber
Domates+biber salçası
Kimyon
Tuz
Narekşisi (limon suyu)

İki bardak kırmızı mercimek 3 bardak suyla , suyu çekilene kadar pişirilir. Pişen mercimeğin içine 1 bardak bulgur katılır ve karıştırılır. Bir kenara konarak soğumaya bırakılır.
Doğradığımız kuru soğanı yaklaşık 1 çay bardağı yağile birlikte tavada kavuralım ve içine salçaları ilave edip karıştırdıktan sonra soğumuş olan mercimeğe karıştıralım. Maydanozu , taze soğanı, tuzu kırmız biberi, kimyonu ve nar ekşisini katıp karıştırdıktan sonra köfte şekli verilir. Marulla servis edilir.


Not: Bazan mercimeği haşlarken içine kuru soğanı ve salçayı katarakta pişiyorum. Diğer kalan malzemeleri en son katıp köfte şeklini veriyorum :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails