Muhteşem bir lezzet...
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 adet elma
1 avuç kuru üzüm
Elma rendelenir, incir, kayısıyı minik minik doğrandıktan sonra tavada karıştırarak kavrulur. .Soğumaya bırakılır.
250 gr sana yağı
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 yumurtanın sarısı (içine) beyazı (dışına)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
un
Üstü için
Çekilmiş ceviz içi
Pekmez
Tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. ((pekmez ve iç harcından dolayı hamura şeker konulmuyor.))
Avcumuzda açtığımız hamurun içine bir miktar kuru meyve karışımımız konulur ve hamur kapatılır.
Kapatılan hamurlar önce yumurta akına sonra çekilmiş cevize batırarak yağlı kağıt kullanılmış tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişirilir..
Fırından çıkardığımız tepsiyini içindeki kurabiyelere her birine 1 kaşık pekmez dökülür ve pekmezin çekmesi beklendikten sonra servise hazırhale gelir.. Afiyet Olsun..
5 adet kuru incir
5 adet kuru kayısı
1 adet elma
1 avuç kuru üzüm
Elma rendelenir, incir, kayısıyı minik minik doğrandıktan sonra tavada karıştırarak kavrulur. .Soğumaya bırakılır.
1 bardak sıvı yağ
1 bardak yoğurt
1 yumurtanın sarısı (içine) beyazı (dışına)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
un
Üstü için
Çekilmiş ceviz içi
Pekmez
Tüm malzemeler karıştırılır kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. ((pekmez ve iç harcından dolayı hamura şeker konulmuyor.))
Avcumuzda açtığımız hamurun içine bir miktar kuru meyve karışımımız konulur ve hamur kapatılır.
Kapatılan hamurlar önce yumurta akına sonra çekilmiş cevize batırarak yağlı kağıt kullanılmış tepsiye dizilir
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızarana kadar pişirilir..
Fırından çıkardığımız tepsiyini içindeki kurabiyelere her birine 1 kaşık pekmez dökülür ve pekmezin çekmesi beklendikten sonra servise hazırhale gelir.. Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder