8 Haziran 2014 Pazar

KARADUTLU İRMİK TATLISI



MALZEMELER:
1 Litre süt,
9 Çorba kaşığı irmik,
10 Çorba kaşığı toz şeker,
1 Su bardağı öğütülmüş ceviz,
1 Paket vanilin,                                                
1 Çorba kaşığı margarin,
1 limon kabuğu rendesi

yakım kg dut
5 kaşık irmik
4 kaşık toz şeker

1. İşlem

Dut un suyu çıkartılıp irmik ve şekerle  muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Kıvamına ulaşılan karışımı daha önceden ıslatılmış kek kalıbına boşaltılır.

2,İşlem

Sütün içine irmiği ve şekeri koyup  limonun kabuğu rendelenerek önce kuvvetli ateşte sonrada kısık ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilin ve margarini ekleyip iyice çırpın. Boza kıvamına gelince ocaktan alınarak kek kalıbının içine dökülür..
Soğumaya bırakılan irmik tatlısı. Servis edilirken arzuya göre dut reçeli servis edilir ve Afiyetle yenir.. :)

AFİYET OLSUN :)



2 yorum:

Related Posts with Thumbnails