19 Kasım 2014 Çarşamba

Rüveyde Hanımın AŞURE si Çok lezzetli...

  "Portakallı"  :) AŞURE



Yarım kg Buğday
Yarım kg Nohut
Yarım kg Fasulye

300 gr kuru üzüm
300 gr kuru kayısı
300 gr kuru incir
3 adet portakal
2 kg toz şeker
Tarçın
fındık



1 aşama
Nohut, fasulye, buğday akşamdan ıslatılır.
2. aşam
Ayrı ayrı hepsi çok iyi pişine kadar kaynatılır ve süzülür.
3.aşama
İncir, kayısı, üzüm ve 2 portakalın içi küçük küçük doğranarak çok iyi pişirilcek..
4.Aşama
Süzülen kuru bakliyatlar (nohut, fasulye, buğday) ve toz şeker pişmiş olan meyvelerin içine katılır.
5. aşama
Tüm karışım karıştırarak kaynatılır. Kaynarken 2veya 3 tatlı kaşığı tarçın ilave edilerek  karıştırmaya devam edilir.
6. aşama indirmeye yakın 3 tane portakalın kabuğu rendelenerek  karışıma katılır. Kıvam koyu ise su konularak kaynatılır..
7. aşama
Hazır olan AŞURE üzerine fındık parçaları ve tarçın serpilerek afiyetle yenirrrrrrrrr..... 


Ellerine sağlık Rüveyde hanımmmm............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails