6 Kasım 2014 Perşembe

Semra Hanımın HAMSİLİ PİLAVI

 
 
 
 
 
1 kg kılçıkları ayıklanmış Hamsi
2 su bardağı pirinç
1 paket çam fıstığı
1 paket kuş üzümü
maydonoz, taze soğan, dereotu, nane,
kimyon, tuz, karabiber
Mısır unu
sıvı yağ
 


 Hamsilerin dış yüzünü mısır ununa batırıp tavaya iç yüzü bize bakacak şekilde yan yana dizelim.







Hazırladığımız iç pilavı hamsi dizdiğimiz tavanın içine boşaltalım ve elimizle bastırarak iyice hertarafa eşit olacak şekilde yayalım.Geri kalan hamsilerin de dış kısımlarını mısır ununa batıralım.Aynı tavanın dip kısmına dizdiğimiz gibi pilavın üstünü de hamsileri yanyana dizerek kapatalım.


Hamsi pilavımızı kısık ateşte her tarafın pişmesini sağlayacak şekilde hamsilerin alt kısmını kızartalım. Düz büyük bir kapak yardımıyla tavanın üstünü kapatalım ve pilavı ters çevirelim.Tavayı tekrar sıvıyağ ile yağlayalım. Kapaktaki hamsi pilavımızı kaydırarak tekrar tayava alalım.Yine aynı şekilde alt tarafı da kızartalım.Tavada hamsi pilavımız servise hazır.Üçgen şekilde dilimleyerek servis yapalım... NEFİSSS... Semra hanımın ellerine sağlık...

 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails