27 Aralık 2014 Cumartesi

İZMİR:::SÜTLÜ BALIK :)





Sütlü Balık  
 
Malzemeler:600-700 gr. Beyaz Etli Bir Balık (Orfoz, Levrek,Mezgit vs)
250 gr. Mantar
2 Adet Küçük Havuç
3 Adet Defne Yaprağı
1 Adet Soğan
750 gr. süt
45 gr. Un
50 gr. Margarin
50 gr. Kaşar Peyniri
Yeteri Kadar Tuz ve Karabiber
Hazırlanışı:
Balığı fileto olarak ayıklatın. Mantarı ve havucu ince ince doğrayın. Soğanı ortadan ikiye bölün. 1,5 bardak kaynayan tuzlu suya balığı,defne yapraklarını,soğanı,doğranmış mantar ve havucu atın.5 dakika sonra delikli kepçe ile tüm malzemeyi sudan çıkarın.  Fırına koyabileceğiniz oval bir kabı yağlayın. Balığı kaba yerleştirin. Üzerine ve yanlarına mantar ve havuçları koyun.  Unu yağ ile pembeleştirin. ılık sütünüzü yavaş yavaş ilave edin. Kaynayınca tuz,Karabiber ekleyin. Elde ettiğiniz unlu sosu balığın üzerine dökün ve kaşar peyniri rendesi serpin.200° ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.
 


http://www.izmir.com.tr/Pages/LinkDetails.aspx?id=182&mid=52

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails