11 Nisan 2015 Cumartesi

Unlu irmik helvası :)





2 su bardak irmik (giriz)
1  su bardak un
yarım paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ ( yarım bardakta olabilir)
2 bardak süt
1 bardak su
1,5 bardak toz şeker
Yarım paket vanilya
çam fıstığı veya ceviz içi
Tarçın

Margarin tencerede eritildikten sonra sıvı yağ eklenir.
Süt, su, şeker ve vanilya bir kapta iyice eritilir.
İrmik  ve un çam fıstığı veya doğranmış ceviz içi tencereye konularak altın rengini alana kadar kavrulur
Kavrulan karışımın içine süt karışımı yavaş yavaş eklenerek karıştırılır.
Hamur halini alan karışımın tencere kapağı kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Demlenen helva servise hazırdır.. Afiyet olsun..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails