21 Mayıs 2015 Perşembe

Eğe yemekleri....Arap saçı kavurması.. (Aydın-Selçuk )


 
1 adet kuru soğan
yarım kg arap saçı
2-3 sap pırasa
2 adet domates veya 1 kaşık domates salçası
Zeytin yağı
Tuz, Karabiber
 
Tüm malzemeler yıkandıktan sonra, ince ince doğranır.
Kabımıza önce soğanları atıp kavuralım.
 Arap saçını da ilave edip iyice kavurduktan sonra pırasayı da ilave edelim.
Pırasayı da hafif kavurduktan sonra salçamızı katıp iyice karıştırıp pişirelim.
Soğunca servise hazır.
 
(Arzu edilirse 1 yumurtayı çırpılıp içine ilave edilir.)
 
 
Afiyet olsun..
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails