17 Nisan 2016 Pazar

ARAP SAÇI (MARATA)

GİRİT Mutfağı



Bir giritli olarak eşime her türlü otu alıştırdım ama maalesef arap saçını alıştıramadım.Arap saçının kendine has ve yoğun aromalı kokusunu sevmiyor.Çok da faydalı bir ot anne sütünü arttırıcı,gaz söktürücü,sinirleri yatıştırıcı özelliği olduğunu söylüyorlar bence şifa niyetine yenilmesi gereken yemeklerden.

MALZEMELER

Yarım kilo arapsaçı

300 gr kadar kemiksiz tavuk kalça but

1 kahve fincanı zeytinyağı

tuz 

yarım limonun suyu

YAPILIŞI

Arap saçının dibindeki ve ucunda ki kart kısımlarını keserek atıyoruz,taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz.

Yemeklik doğranmış soğan ve kuşbaşı doğranmış tavuk etini 1 fincan zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz,üzerine arap saçlarını atıp otlarımız sönünce üzerini örtecek kadar su,tuz ve yarım limon suyunu ilave edip otlarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.(ben düdüklüde yarım saat pişiriyorum tam geliyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails