17 Nisan 2016 Pazar

İzmir mezesi ... Meze






İzmir meze, İzmir iline  ait  lezzetlerden biri de  Atom mezesidir. Patlıcan ve kurutulmuş  kırmızı  biberden hazırlanan meze soğuk olarak yemeklerin yanında veya ara öğünlerde tek başına  servis edilir.
Malzemeler:
2 adet patlıcan
2 adet kuru  kırmızı biber
1 kase yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Atom mezenin yapılışı:
Patlıcanların bir kaç yerine bıçak batırılır ve közlenir.  Közlenen patlıcanlar soyulup küçük küçük doğranır. Tereyağı ve zeytinyağı bir tavaya konup ısıtılır. Isınan tavaya  küçük küçük doğranan kuru kırmızı süs biberler ilave edilip kavrulur. Başka bir kapta yoğurt ve mayonez kıvam alana kadar çırpılır. Yoğurdun susuz olmasına özen gösterilir. Mayonez yerine sarımsak kullanmayı arzu edenler, yoğurdu biraz fazla tutabilirler. Mayonezle  karıştırılan  yoğurdun üzerine  közlenmiş patlıcan ve yağda kavrulmuş biberler  eklenir.  Karıştırılıp servis tabağına eşit yayılacak şekilde konur.



Közlenmiş patlıcanları yoğurtla karıştırıp servis tabağına alın. Yağda kavrulmuş olan kırmızı biberleri  de üzerinde gezdirin, ve kenarlarını maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kırmızı ve yeşilin renk uyumu mezenizi hoş bir görüntüye ulaştıracaktır...

http://www.mezeler.gen.tr/izmir-meze.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails