7 Aralık 2018 Cuma

Mis Kokulu BODRUM mandalina reçeli...

                                    İnce Kabuklu Misss kokulu bol çekirdekli :)
                                                  BODRUM Mandalina reçeli
                                                                 Tarifi

...
1kg Bodrum Mandalini
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon
1. İşlem: Mandalinanın kendine has acılığını ve asitini almak için suya konulur,                             Her gün suları değiştirilerk 3-4 gün bekletilir.. . 
2. İşlem:Mandalinleri alacak kadar tencereye su konulur ve kaynadıktan sonra                   mandalinler ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Mandalinler süzülür,                                      Tekrardan tencereye su konulup işlem 3-4 defa tekrarlanır..
3. İşlem: Süzülüp soğumaya bırakılan mandelinler  soğuduktan sonra ince                           dilimler halinde dilimlenir ve içindeki çekirdekler ayıklanır.. 
4. İşlem: 5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su bir tencereye konulup                                 kaynamaya bırakılır..15 dk kaynayan şerbetin içine dilimli                                         mandelinler ilave edilip 30-40 dk kaynadıktan sonra((dilimler cam görünümüne geldiğinde))ateşten almadan önce yarım limon sıkılıp bir kaç dk daha kaymaya bırakılır...Ateşten aldıktan soğumaya bırakılır..Soğuyan reçel kavanozlara konulur.. 
               Afiyetle yenilir...

      Not: Reçel tahta kaşıkla karıştırılır.. .



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails