5 Ocak 2011 Çarşamba

SEBZE ÇORBALARI TARİFİ :) VEGETABLE SOUP


KREMALI KARNIBAHAR ÇORBASI

1 orta boy karnıbahar
1/4 tereyağı
2 tane kıyılmış soğan
1 /4 barsak ince kıyımış kerevic ve sapı
2 çorba kaşığı un
4 bardak et suyu
2 bardak süt veya 1 bardak krema
tuz
karabiber
kaşar peyniri rendesi

Yapılışı
Karnıbaharı kaynamış suya koyup haşlayın. Suyunu süzün.
Tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi katarak yumuşayıncaya kadar sote edin.
Unu ilave edin. Pembeleşince et suyunu azar azar topaklandırmadan kaynama derecesine getirin.
Karnıbaharı püre haline getirin. Karnıbaharı, sütü, yeteri kadar tuz ve k biberi ilave edin.
Rendelenmiş peyniri serperek servis yapın.....

Not: Arzuya göre istenirse 1 tane havuç karnıbaharla haşlanıp ilave edilebilir.. Lezzette lezzet katacaktır :)


PIRASA ÇORBASI

2 sap pırasa
1 kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 orta boy patates
2 bardak et veya tavuk suyu
1 bardak krema
tuz
karabiber

Yapılışı
Pırasanın beyaz kısmını ince ince kıyın. Tereyağında devamlı karıştırarak sote yapın.
Patatesleri ince ince dlin.
Tavuk suyuyla birlikte soğanları ilave edin. Tncerenizin kapağını kapatarak 15 dk kaynatın.
Çorbayı süzelim. Soğumaya yakın kremayı, tuz ve karabiberi katalım.
Bu çorbanın pütürlü olmamasına dikkat edelim.
Servisimizi sıcak servis edelim..
:))





ISPANAK ÇORBASI
1 kg ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1/2  su (et suyu)
1 çorba kaşığı pirinç
1/2 bardak yoğurt (krema)
1 yumurta sarısı

Yapılışı

Ispanaklar ince ince kıyılır.
Teryağına unu katarak kavuralım.
İçine ıspanağı, pirinci ve suyu katarak iyice pişirelim.Tuz ve karabiberi ilave edin.
Pirincler iyice pişince çorbamızı rondodan geçirip püreleştirelim.
Ocaktan almaya yakın yumurta sarısı ve yoğurdu çırpıp karıştıralım..
Servise hazır.. :)



SEBZE ÇORBASI

1 küçük kereviz
2 orta boy havuç
4 tane patetes
2 tane pırasa
5 yaprak lahana
1 kuru soğan
1 dereotu
4 diş sarmısak
3/4 kahve fincanı pirinç
3 çorba kaşığı margarin
domates salcası
tuz

Yapılışı
Bir tencereye margarini, küçük kesilmiş soğanı, küçük doğranmış havucu, doğranmış sarımsağı  ve dereotunu koyarak devamlı karıştırarak 5 dk kavurun.
Et suyunu ilave ederek kaynatalım.
Kaynayan tencereye ince doğranmış patetesi, kerevizi, bir taşım kaynatılarak haşlanmış lahanayı, kıyılmış pırasayla pirinci ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Çorbadaki sebzeler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar 30-40 dk pişirelim.
üzerine kıyılmış dereotu ile servis yapabiliriz.....

:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails