13 Mayıs 2012 Pazar

PORTAKALLI İRMİK HELVASI ...-Nefis-



250 ml. süt
2,5 su bardağı su
250 gr. tozşeker
100 gr. tereyağı
50 gr. çamfıstığı
250 gr. irmik
1 adet büyük boy portakal
(kabuğunun yansı rendelenmiş, diğer yarısı jülyen kesilmiş)

Yapılışı
*Süt, tozşekerin üçte biri ve suyu iyice karıştırıp, hızlı ateşte karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve 4-5 dakika kaynatalım.
*Isıtılmış tereyağına çamfıstıklarını ilave edip, karıştırarak çamfıstıkları sararıncaya kadar soteleyin.
*İrmik ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, kısık ateşte karıştırmaya devam ederek irmiğin rengi hafif kahverengi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin.
*Karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş hazırladığınız şurubu katıp, kapağını kapatın, *Kısık ateşte irmik şerbeti çekinceye kadar dinlendirin.
*Ateşten alın, kalan şekerin yansım ilave edip harmanlayın, en az 5 dakika dinlendirip, kalan şekeri katıp, karıştırın.
*Portakal kabuklarıyla süsleyip, servise hazırlayalım.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails