1 kg Hindi göğüs eti
200 gr minik soğan
½ tatlı kaşığı toz şeker
2-3 yemek kaşığı balsamik sirke
250 ml portakal suyu
250 ml tavuk suyu 4 sap fesleğen
2 adet defne yaprağı
500 gr karışık üzüm
½ yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
*Tuzlayıp karabiber döktüğünüz eti kızgın yağda kızartın.
*Soğanları soyun, pembeleştirin, şeker serpip 2 yemek kaşığı sirke ve 100 ml portakal suyunda bir taşım kaynatın.
*Kalan portakal suyunu, tavuk suyu, fesleğen ve defne yaprağı ile birlikte ilave edin.
*Ağzı kapalı olarak 175 derecede 40-45 dakika pişirin. Eti 20 dakika sonra çevirin.
*Üzümleri yıkayın, tanelerini koparıp çekirdeklerini ayıklayın.
*Üzümleri yıkayın, tanelerini koparıp çekirdeklerini ayıklayın.
*Eti alüminyum folyoya sarıp dinlendirin. Sos ve nişastayı kaynatın, üzümleri koyup ısıtın.
*Tuz, karabiber ve sirke ile tatlandırıp etle birlikte servise hazırlayın
Not: .Balsamik sirkenin yerini alacak en iyi malzeme nar ekşisidir. Her ikisini de bulamadığınız takdirde elma sirkesi kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder