28 Mart 2014 Cuma

Yadigarın kuru baklavası :)





4 adet baklava yufkası
75 gr tereyağ
1 çay bardağı  tahin
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı cekilmiş fındık veya ceviz

üzeri için :

pudra şekeri


Baklava yufkasını bir tanesini yayıyoruz, üzerine erittiğimiz tereyağını gezdirdikten sonra ikinci yufkayıda üzerine kapatıyoruz.  Baklava yufkamızın üzerine tahin, sonra şeker, en son da çekilmiş yemişimizi serpip rulo yapıyoruz. Ruroyu uygun ebatta kesip tepsiye yerleştirip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına takriben 7 - 10 dakikada pişirip soğuyunca üzerine putra şekeriyle süsleyip servise hazırlıyoruz..
Benim için muhteşem bir lezzet .. Yadigarcığım ellerine sağlık...

Elde ettiğimiz ruloyu verev şekilde kesip fırında 180 derece pembeleşene kadar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails