17 Nisan 2014 Perşembe

BAKLAVALIK YUFKADAN ÇITIR BÖREKLER


Facebook tan " Ayşegülün Mutfağından" indirdim..Sayfada güzel lezzetli tarifler var..




 MALZEMELER
10 yaprak baklavalık hazır yufka ...
3 yemek kaşığı tereyağ (-erimiş olarak-)
2 yemek kaşığı sıvı yağ

İÇ HARCI
köy peyniri ( böreklik peynirde olur
maydanoz

ÜZERİNE
1 yumurta sarısı
susam çörek otu arzuya göre

YAPILIŞI--)
Tereyağı eritelim ve içerisine sıvı yağı ekleyelim.
İki yufkayı alıp üst üste koyup en üsttekine yağdan fırça ile sürelim.
Peynir ve maydanozlu iç harçtan serpiştirelim heryerine yufkanın.
Rulo olacak şekilde sarmaya başlayalım alttan başlayarak.
Arzu edilen büyüklükte dilimleyelim.( ben altı parçaya böldüm )
Yağlanmış tepsiye dizelim ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
Susam ve çörek otu serperek 170 derecelik ısınmış fırında kızarana dek pişirelim..Dikkatli olalım çok çabuk pişiyolar.
Çıtır çıtır böreklerimiz hazır çok hafif olan bu börekleri arzu ettiğiniz iç harçla hazırlamak mümkün.AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails