14 Mayıs 2016 Cumartesi

Deniz Fasulyesi.... İzmir.....Karaburun börülcesi


Deniz fasulyesi... İzmir..


                                   kaynar suda yaprakları biraz diri kalacak şekilde haşlanır..
Haşlanıp süzülen deniz fasulyeleri ayıklanır..


Ayıklanmış deniz fasulyesine bir kenarda yaptığımız zeytinyağ, sarımsak, limon suyu ve tuzlu sosu fasulyenin üzerine dökülür..Servise hazırlanır..
Bu gün alışverişte rum kökenli bir hanım deniz fasulyesinin yapılışını haşlayıp süzdüğümüz fasulyenin üzerine sıcak tereyağ gezdirilir ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküldükten sonra yine erittiğimiz tereyağın içine biraz sarımsak ve toz kırmızı biber dökülerek servis yapılacağını söyledi ve en yakın zamanda deneyip paylaşaçağım..
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails