12 Kasım 2010 Cuma

Karışık pilav


Gönül Pİlavı :))))))))

1 su bardağı pirinç
2 adet kuşbaşı tavuk gögsü
1,5 su bardağı tavuk suyu
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet pırasanın beyaz kısmı
1 adet küçük havuç
1 adet kabak
1 diş sarımsak
2 çorba kaşığı kuş üzümü
tuz
karabiber

Yapılışı
Pırasa, yeşil biber, kırmızı biber ince ince doğranır. Yağı konmuş tenceremize ilk önce biberler konur ve karıştırarak kavrulur. Daha sonra pırasa ilave olur...Havucu ve kabağı iri rendeleyip onlarıda katıp iyice kavrulmasını sağlıyalım.
Başka bir tavada pişirdiğimiz tavuklarıda ilave ettikten sonra. Kuş üzümü, karabiberi ve tuzuda ilave ettikten sonra tavuk suyumuzuda katıp. 3 dk kaynattıktan sonra ocağın altını en kısık hale getirelim. Göz göz olan pirincimizi ocaktan alıp 15 dk demlettikten sonra afiyetle yenir :)))))))))))

not: tavuk suyu yerine 1 bardak portakal suyu , yarım bardak suylada yapabiliriz.. deneyin ve lezzeti keşfedin:))))))))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails