Hamurun malzemeleri
2.5 su bardagi un
Yarim su bardagi siviyag
1 adet yumurta
2 corba kasigi yogurt
1 cay kasigi kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
İçinin malzemeleri
Yarım kilo pırasa
1 adet havuç
1 bardak rendelenmiş kaşar
1 adet krema
yarım bardak süt
1 yumurta
muskat
tuz
karabiber
Tüm malzemeler bir kapta yoğrulduktan sonra 10-15 dakika dinlendirilir.
Merdane ile firin tepsisine uygun sekilde acilir. Yaglanan tepsinin icine kenarlari yukseltilerek serilir.
Buzdolabında dinlendirmeye bırakılır..
Pırasalar ve havuç ince ince doğrandıktan sonra buharda ( suda) pişirilir.
Bir kabın içine pişen ve soğutulmuş sebzeler, kaşar, süt, krema, yumurta, tuz, karabiber ve muskat rendesi ni ilave edip karıştıralım.
Buzdolabında beklettiğimiz hamurumuzun içine döküp önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 35- dakika pişirelim.
pişen hamuru 20 dakika dinlendirdikten sonra servis edebiliriz..
:))
Not: Krema yerine yoğurt olabilir :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder