28 Mart 2014 Cuma

Annemin Kabak dolması :)

 
 




 6 Adet Kabak
300 Gr.Kıyma
1 Domates
1  Soğan
1 çay bardağı Pirinç
1 yemek kaşığı Salça
Dereotu, reyhan
Sıvıyağ
Tereyağ
Tuz
Pulbiber
Karabiber


 Kabakları soyup ortadan ikiye bölüp içlerini oyup tuzlayın. Soğanları ince ince kıyıp kıyma, pirinç ,salça, tuz, sıvıyağ ve baharatları iyice karıştırıp dolma için iç hazırlayalım. Hazırladığınız içi kabaklarda biraz boşluk kalacak şekilde doldurun. Üzerilerine birer dilim domates koyup kabakları derin bir tencereye dizin. Tereyağı eritip dolmaların üzerine dökelim. Üzerini geçecek kadar su koyup kısık ateşte yarım saat kadar pişirelim. VE yağurtla servise hazır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails