Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 paket kabartma tozo
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti
1 1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi
1 su bardağı nişasta
1 bardak şeker
1 kilo süt
1 paket kremşanti
Süslemek için pişmaniye
1,5 su bardağı su ile 1 su bardağı şeker 1 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve uygun bir borcam yağlanarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişilir.
Fırından çıkınca bir dakika kadar beklenip soğutulan şerbet dökülür
Muhalabi malzemeleriyle kıvamlı muhallebi yapılır ve ılıyınca 1 barda sütle çırpılan kremşanti ilave edilerek karıştırılır.
Kremşantili muhallebimiz ılıyan şerbetli kekimizin üzerine dökülür.
Tatlımız soğuyunca üzerine pişmaniye yayılarak süslenir ve afiyetle yenir :)
Afiyet olsun ve kuzenimin ellerine sağlık.
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı galeta unu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 paket kabartma tozo
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Şerbeti
1 1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Muhallebisi
1 su bardağı nişasta
1 bardak şeker
1 kilo süt
1 paket kremşanti
Süslemek için pişmaniye
1,5 su bardağı su ile 1 su bardağı şeker 1 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Tüm malzemeler karıştırılır ve uygun bir borcam yağlanarak önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişilir.
Fırından çıkınca bir dakika kadar beklenip soğutulan şerbet dökülür
Muhalabi malzemeleriyle kıvamlı muhallebi yapılır ve ılıyınca 1 barda sütle çırpılan kremşanti ilave edilerek karıştırılır.
Kremşantili muhallebimiz ılıyan şerbetli kekimizin üzerine dökülür.
Tatlımız soğuyunca üzerine pişmaniye yayılarak süslenir ve afiyetle yenir :)
Afiyet olsun ve kuzenimin ellerine sağlık.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder