:)
Pumpkin and rice with quince
1 bardak baldo pirinç
1 kuru soğan
1dilim balkabağı
1/2 ayva
1,5 bardak tavuk suyu
2 tane haşlanmış tavuk göysü veya but
tereyağ
tuz
Balkabağı ve ayvayı küçük küpler halinde haşladığımız tavukları da kuşbaşı halinde doğrayalım.
Tencereye doğradığımız soğanları ve bal kabağını koyup kavrulalım.
Kavurma işlemi bitince biraz su ilave edip balkabağının pişmesini sağlayalım.
Balkabaklarının pişmesine yakın ayva, tavuk ve pirinci de ilave edelim.
Biraz karıştırdıktan sonra 1.5 bardak sıcak tavuk suyumuz koyup 3 dk kaynatalım.
Kaynayan pilavımızın altını iyice kısalım.
Pilav göz göz olup suyunu çekintiğnde pişmiş demektir
Pişen pilavı 20 dk demlendirdikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder