Boza
1 bardak bulgur
1 bardak aşurelik buğday (isteğe bağlı)
10 bardak su
1 çay bardağı mayalanması için daha önceden aldığınız boza
arzuya göre şeker
üzeri için tarçın leblebi
Bulgur yıkanıp 10 bardak su ile iyice pişirilir.Çok iyi pişmesi gerekiyor.
sonra önce kevgirden sonra tel süzgeçten süzülür veya süzmeden blendırla inceltilir..
Ilıklaşıncaya kadar beklenir. ılık suda eritilmiş maya katılıp karıştırılır. Ilık bir yerde üzeri örtülerek mayalandırılır. Bu süre bulgurun kabardığını görene kadardır . (Sıcak ortamda daha çabuk oluyor mayalanma)
Daha sonra arzu ettiğimiz kadar toz şekeri katıp karıştıralım.
Yapımı kolay olan bu bozanın çabuk tüketilmesi gerekiyor buzdolabında birkaç gün saklanabilir .Ama dışarıda kalırsa ekşir,bozulur.Üzerine malum tarçın ve içine leblebi çok yakışır.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder