5 ölcüYaban inciri
5 ölçü şeker
6 ölçü su
karanfil
limon tuzu ve limon
Yaban incirinin saplarını kesip küçükse soymadan biraz büyükse kabuğunu soyarak bir tencereye alıyoruz.
Bol suda incirleri yumşayana kadar ( 30 dk acısı çıkana kadar)kaynatıyoruz. Yumuşayan incirleri soğuk sudan geçirip, soğuyan incirleri elimizle iyice sıkıp suyunu çıkartıyoruz. Bu işlem 3 defa tekrarlanır.
Şeker ve suyu bir tencereye konduktan sonra reçel kıvamına gelinceya kadar kaynatıyoruz. ( bir porselene döktüğümüz şerbeti ortadan çay kaşığıyle çizdiğimizde toplanmıyorsa şerbet olmuştur) Limon tozu ve limonu çok olmamak kaydıyla arzuya göre ilave edilir.. Önemli olan ekşi olmaması.
Kaynamış şerbeti, işlemden geçirdiğimiz yaban incirini ve karanfili ( 4-5 adet) katıp kıvamı gelinceye kadar kaynatılır. Kavanozlara konduktan sonra kahvaltılarda afiyetle tüketilir. Afiyet olsun..
**Yaban inciri yerine normal incirin olmamışı da olabilir.**
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder