1kg Bal kabağı
1 baş kuru soğan
5 sap taze soğan
5 sap taze sarımsak
yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
z. yağı
Soğan ince doğrandıktan sonra yağda kavrulur. Rendelenmiş Bal balkağı soğanın üzerine konur ve iyice karıştırılır. İnce doğranmış taze ve sarımsak da ilave edilip kavrulur. Tuz ve karabiber ilave edilip ateşten alınır. Soğumaya bırakılan kavurmanın üzerine isteğe bağlı olarak yoğurla karıştırılarak servise hazırlanır.. Afiyet olsun..
Bir kaç gün önce çok sevdiğim dostlarımız Semra hanımda yemiştim çok lezzetliydi. Bu günde bu tarifi http://yemekvetoplum.com/2011/04/03/zeytinyagli-balkabagi-kavurmasi/ sayfasından hatırlayarak yaptım.. Denediğinizde yorumlarınızı bekliyorum..
Sırada Balkabağı kızartması var :D
gönül cüğüm rende değil ama ufak zar balkabağından yapıyorum . sarmısak koymuyorum sarmısaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ gezdiriyorum o da güzel oluyor. nasılsın. gönderdiğin videoları izliyorum. karşıyaka belediyesi çok güzel işler yapıyor. tarafımdam tebrik et. selamla seni çooook öpüyorum
YanıtlaSil(y)Teşekkür ederim.. Bal kabağından herşeyi çok seviyorum..Bal kabağını yemeklerde patates gibi kullanıyorum.. Sizinde bildiğiniz tarifler varsa değişik tarifler varsa denemek isterim.. Sevgiler..
YanıtlaSil