İnce Kabuklu Misss kokulu bol çekirdekli :)
BODRUM Mandalina reçeli
TarifiBODRUM Mandalina reçeli
...
1kg Bodrum Mandalini
5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
yarım limon
1. İşlem: Mandalinanın kendine has acılığını ve asitini almak için suya konulur, Her gün suları değiştirilerk 3-4 gün bekletilir.. .
2. İşlem:Mandalinleri alacak kadar tencereye su konulur ve kaynadıktan sonra mandalinler ilave edilerek 5 dakika kaynatılır. Mandalinler süzülür, Tekrardan tencereye su konulup işlem 3-4 defa tekrarlanır..
3. İşlem: Süzülüp soğumaya bırakılan mandelinler soğuduktan sonra ince dilimler halinde dilimlenir ve içindeki çekirdekler ayıklanır..
4. İşlem: 5 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su bir tencereye konulup kaynamaya bırakılır..15 dk kaynayan şerbetin içine dilimli mandelinler ilave edilip 30-40 dk kaynadıktan sonra((dilimler cam görünümüne geldiğinde))ateşten almadan önce yarım limon sıkılıp bir kaç dk daha kaymaya bırakılır...Ateşten aldıktan soğumaya bırakılır..Soğuyan reçel kavanozlara konulur..
Afiyetle yenilir...
Not: Reçel tahta kaşıkla karıştırılır.. .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder