23 Eylül 2016 Cuma

Nazilli Börülce Taratoru








Yapılışı
 1.5 2 baş sarımsak güzelce dövülür eskiden kaşıkla karıştırılarak yapılırdı günümüzde mikserle daha kolay oluyor.biraz tuz ile dövülen sarımsaklar karıştırma kabına alınır bir5 taraftan mikser ile karıştırılırken azar azar ( önceleri yarım çorba kaşığı kadar ) zeytinyağı eklenir zeytinyağını yuttukça 1.5 bardak kadar zeytinyağı kullanılır .zeyinyağı çabuk çabuk eklenirse sarımsak ile zeytinyağı ayrılır o nedenle sabırlı olmak gerekirki karışım macun gibi olsun zaten belli bir aşamadan sonra eklenen zeytinyağı miktarı artırılabilir.macun gibi olduktan sonra koruk suyu ya da limon suyu eklenir istenirse bir miktar su eklenir.Haşlanmış börülcelerin üzerne süzülerek dökülür.börülce yerine pancar patlıcan biber bakla turp otu ile de yapılır. not sarımsaklar çok iyi dövülmelidir.Afiyet olsun.



Facebook tan alıntı

1 yorum:

  1. Bloglar, son yıllarda yemek kültürünün gelişmesinde ve yayılmasında çok önemli bir yere sahip kişisel internet sitelerdir. Toplum olarak yemeye olan ilgimiz malum. Börek, çörek, poğaça, kek, kurabiye, pasta, tatlı en sevdiğimiz şeyler. Hal böyle olunca birbirinden güzel resimlerle adım adım anlatılan tarifleri de oldukça ilgi çekiyor.
    İnternet henüz bu kadar gelişmemişken, altın günlerinde hanımlar en güzel poğaçayı, kurabiyeyi yapmak için birbiri ile yarışırlardı. En beğenilen hamur işlerinin tarifleri elden ele dolaşırdı. Ve tarifi ilk kim yapmışsa tarif defterine genellikle onun adı ile yazılır, öyle tanınırdı: Fatma’nın peynirli poğaçası, Esra’nın tuzlu kurabiyesi, Zeynep’in çikolatalı pastası…
    Güzel günlerdi o günler. Ama artık internet var ve merak ettiğimiz tüm tarifler parmaklarımızın ucunda. Tarif defterlerine yazılan isimler artık blog ismi oldu ve tarifler arama motorunda bu isimlerle aranır oldu. Defter demişken; tüm yemek sitelerinde ve bloglarında yer alan ”tarif defterim” uygulamaları ile tarif defterleri de artık nostaljik birer obje oldu desek yanlış olmaz.
    İnternetteki yeniliklerden bahsediyorken, size yepyeni bir yemek tarifleri sitesinden ve onun özelliklerinden kısaca bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz üzere internette binlerce yemek sitesi bulunuyor ve bu sitelerin birçoğunda yer alan tarif resimleri, yemek malzemeleri, yemeğin hazırlanışı gibi özelliklerin hepsi neredeyse birbirinin aynı. Site tasarımları ve görselleri deseniz oldukça sıradan. Ama yeni keşfetmiş olduğum Yemek Kulubüm’ü bu sıradanlıktan uzak bir yemek sitesi olarak görüyorum. Tarifler denemiş, pratik ve kolay, içerikler özgün, kendine özel. Site tasarımı oldukça üst düzey ve başarılı. Site ziyaretçileri siteye ücretsiz üye olup kendi üye hesaplarında kolayca tarif paylaşabiliyorlar. Üyeler yükledikleri her bir tarife 10 adete kadar yapım aşaması resmi, isterlerse de youtube videolarını ekleyebiliyorlar.
    Siteye üye olan kullanıcılar için yeni ve güzel bir özellik de üye hesaplarında kendilerine özel blog sayfalarının bulunması. Bu blog sayfalarında diledikleri gibi günlük yazar gibi yazılar yazıp bu yazılarını facebook, twitter, google plus gibi sosyal ağlarda paylaşabiliyorlar. Yani bir nevi kullanımı çok pratik bir blog. Hali hazırda blogu ya da web sitesi olan veya çeşitli sosyal ağlarda yemek tarifleri paylaşan kullanıcılar Yemek Kulübüm üye hesaplarından diğer blog ve ağlarına link vererek ziyaretçi sayısını arttırabiliyorlar.
    Ve tüm bunlara ek olarak, üyeler ekledikleri yemek tarifleri, püf noktaları, kazandığı takipçi sayısı, tarifine gelen beğeni sayısı gibi kriterlerde sürekli olarak puan kazanıyorlar. Peki bu puanlar ne oluyor? Dönem dönem sitede düzenlenen yarışmalarda hediyeye dönüşüyor.
    Yemek Kulübüm’de yapılan işlere bakınca daha pek çok yeniliğin ve özelliğin geleceğini tahmin ediyorum. İyi bir yemek tarifleri sitesi arıyorsanız Yemek Kulübüm’ü sizlere gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

    Yemek Kulübüm
    www.yemekkulubum.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails