23 Eylül 2016 Cuma

Nazilli Börülce Taratoru








Yapılışı
 1.5 2 baş sarımsak güzelce dövülür eskiden kaşıkla karıştırılarak yapılırdı günümüzde mikserle daha kolay oluyor.biraz tuz ile dövülen sarımsaklar karıştırma kabına alınır bir5 taraftan mikser ile karıştırılırken azar azar ( önceleri yarım çorba kaşığı kadar ) zeytinyağı eklenir zeytinyağını yuttukça 1.5 bardak kadar zeytinyağı kullanılır .zeyinyağı çabuk çabuk eklenirse sarımsak ile zeytinyağı ayrılır o nedenle sabırlı olmak gerekirki karışım macun gibi olsun zaten belli bir aşamadan sonra eklenen zeytinyağı miktarı artırılabilir.macun gibi olduktan sonra koruk suyu ya da limon suyu eklenir istenirse bir miktar su eklenir.Haşlanmış börülcelerin üzerne süzülerek dökülür.börülce yerine pancar patlıcan biber bakla turp otu ile de yapılır. not sarımsaklar çok iyi dövülmelidir.Afiyet olsun.



Facebook tan alıntı

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails