Yapılışı
1.5
2 baş sarımsak güzelce dövülür eskiden kaşıkla karıştırılarak yapılırdı
günümüzde mikserle daha kolay oluyor.biraz tuz ile dövülen sarımsaklar
karıştırma kabına alınır bir5 taraftan mikser ile karıştırılırken azar azar (
önceleri yarım çorba kaşığı kadar ) zeytinyağı eklenir zeytinyağını yuttukça
1.5 bardak kadar zeytinyağı kullanılır .zeyinyağı çabuk çabuk eklenirse
sarımsak ile zeytinyağı ayrılır o nedenle sabırlı olmak gerekirki karışım macun
gibi olsun zaten belli bir aşamadan sonra eklenen zeytinyağı miktarı
artırılabilir.macun gibi olduktan sonra koruk suyu ya da limon suyu eklenir
istenirse bir miktar su eklenir.Haşlanmış börülcelerin üzerne süzülerek
dökülür.börülce yerine pancar patlıcan biber bakla turp otu ile de yapılır. not
sarımsaklar çok iyi dövülmelidir.Afiyet olsun.
Facebook tan alıntı
Facebook tan alıntı
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil