GİRİT Mutfağı
Bir giritli olarak eşime her türlü otu alıştırdım ama maalesef arap saçını alıştıramadım.Arap saçının kendine has ve yoğun aromalı kokusunu sevmiyor.Çok da faydalı bir ot anne sütünü arttırıcı,gaz söktürücü,sinirleri yatıştırıcı özelliği olduğunu söylüyorlar bence şifa niyetine yenilmesi gereken yemeklerden.
MALZEMELER
Yarım kilo arapsaçı
300 gr kadar kemiksiz tavuk kalça but
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
yarım limonun suyu
YAPILIŞI
Arap saçının dibindeki ve ucunda ki kart kısımlarını keserek atıyoruz,taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz.
Yemeklik doğranmış soğan ve kuşbaşı doğranmış tavuk etini 1 fincan zeytinyağında pembeleşene kadar kavuruyoruz,üzerine arap saçlarını atıp otlarımız sönünce üzerini örtecek kadar su,tuz ve yarım limon suyunu ilave edip otlarımız yumuşayana kadar pişiriyoruz.(ben düdüklüde yarım saat pişiriyorum tam geliyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder